Select Page

Opdracht 3

Instagram en haar veranderende rol

Instagram is in de afgelopen jaren erg veranderd en is inmiddels voor vele inlfuencers hun bron van inkomsten. In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Details

Jan 14, 2020
Asma Jaghubi

Categories

Instagram
Inlfuencermarketing

instagram heeft een nieuw ras van influencer gecreeerd

In de afgelopen twee jaar is Instagram steeds sterker geworden, heeft het een miljard actieve gebruikers verzameld en groeit het snelst van alle belangrijke sociale platforms. En met gebruikers die nu gemiddeld 53 minuten per dag in de app voor het delen van foto’s doorbrengen, is de impact ervan op ons dagelijks leven aanzienlijk geweest. Denk maar aan het aantal mensen dat weigert een hap te nemen van hun maaltijd voordat ze de perfecte #foodgoals-foto hebben gemaakt. Instagram heeft subgenres, bedrijven en carrières gecreëerd en hele industrieën ontwricht. In dit artikel zullen we kijken naar manieren waarop Instagram modern gedrag heeft beïnvloed

Bloggers waren al populair in 2010, maar Instagram gaf hen een platform om korte updates te verspreiden. Met één afbeelding en een bijschrift konden ze inhoud in hapklare content maken die regelmatiger kon worden gepubliceerd voor meer frequente gesprekken met hun volgers. Sommigen gebruikten dit om hun bloginhoud aan te vullen, sommigen schakelden volledig over naar Instagram. De app heeft zeker de influencer-beweging gemotiveerd en sommige persoonlijkheden omgezet in sociale beroemdheden.

hudabeauty

Er zijn veel succesverhalen waarin mensen begonnen als bloggers die sociale media gebruikten en in echte zakenmensen veranderden. Er is Kylie Jenner die profiteerde van haar bekendheid toen ze eindelijk toegaf dat ze filler in haar lippen had en als gevolg hiervan online lipkits lanceerde die in minder dan een minuut waren uitverkocht.

Beauty-influencer Huda Kattan stond dit jaar bovenaan de rijke lijst van Instagram. Ze heeft 40,8 miljoen volgers en haar eigen schoonheidslijn, ‘Huda Beauty’. Huda begon haar eigen beautyblog in 2010 en kreeg een sterke online aanwezigheid op YouTube en op Instagram. Sommige van haar video’s zijn bekeken door 4-5 miljoen mensen en haar make-up tutorial berichten ontvangen soms tot 1000 reacties. Ze heeft een van de grootste schoonheidscommunity’s online.

Naar mijn mening is een van de belangrijkste redenen waarom ze zo succesvol is geworden, dat ze zich realiseerde hoe kosteneffectief en handig het was om door user generated content te gebruiken. Nu ze verschillende make-upproducten heeft, repost ze berichten waarin minstens één van haar producten wordt gebruikt. Het opnieuw plaatsen van andere mensen, niet alleen beautybloggers, kan helpen om jonge talenten te promoten en ook anderen aansporen Huda Beauty te taggen en haar hashtags te gebruiken om de kans te krijgen om gerepost te worden.

Zoals je kunt zien, is er een aantal manieren waarop Instagram de cultuur beïnvloedt en de manier verandert waarop we communiceren, ontdekken en betrokken raken bij verschillende trends. Vanuit marketingperspectief is het verstandig om inzicht te hebben in deze ontwikkelingen om niet alleen je Instagram-strategie beter te maken, maar ook hoe de groei van Instagram de consumptiegewoonten verandert.