Select Page

Opdracht 4

een kleine grote wandeling

Aan de hand van een serie foto’s wordt een gebeurtenis met bijzonder patroon vastgelegd. Namelijk vijf honden die in Central Park rondlopen en genieten.

Details

Jan 14, 2020
Asma Jaghubi

Categories

Seriele foto’s
Central Park

Patroon

Op de foto’s hierboven zijn vijf verschillende honden te zien. Allemaal worden ze uitgelaten in het wereldberoemde Central park, middenin New York City. Op vrijdag 10 december liep ik voor het eerst door Central Park en dacht dat ik een park vol met toeristen zou aantreffen. Echter zag ik tot mijn verbazing veel meer ‘locals’ dan ik had verwacht. Er waren veel mensen die rond reden op een niet-gehuurde fiets, mensen die een ‘morning run’ renden en tot slot mensen die hun hond uitlieten. Ik ga er van uit dat deze drie groepen lokale bewoners waren en geen toeristen. Maar goed terug naar hondjes. Je zou niet denken dat zo veel mensen die de ‘citylife’ leven tijd hebben voor een hond als huisdier en ook nog een ervoor kiezen om deze in zo een drukke park uit te laten.

Wat ik het leukste vind is dat deze honden waarschijnlijk geen idee hebben van wat voor grote en bekende park het is. Dat ze elke keer mensen van over de hele wereld zien rondlopen. Dat het eigenlijk totaal niet logisch is dat er zo een grote park middenin een barstende metropool ligt. En samen behoren ze tot de huisdieren en vaste gasten van de stad.